یوسف نورستانی؛ رئیس کمیسون مستقل انتخابات، اعلام کرد: بر اساس نتایج بدست آمده و بررسیهای انجام شده از سوی این کمیسیون، انتخابات به دور دوم میرود.
به گزارش انصار، بر اساس شمارش صددرصد آرای مردم، داکتر عبدالله عبدالله با کسب (۲.۹۷۳.۷۶۰) رای در مقام اول و داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب (۲.۰۸۲.۴۱۷) رای در مقام دوم و داکتر زلمی رسول با کسب (۷۵۹.۵۹۴) رای در مقام سوم انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفتند.
بر اساس این شمارش؛ داکترعبدالله ۴۴.۹ درصد، اشرف غنی ۳۱.۵ درصد و زلمی رسول ۱۱.۵ درصد آرای انتخابات شانزدهم حمل را کسب کردند.
به ترتیب استاد سیاف با ۷.۱ درصد، قطب الدین هلال با ۲.۷درصد، گل آقا شیرزی با ۱.۶درصد، داوود سلطان زوی با ۰.۵ درصد و هدایت امین ارسلا با کسب ۰.۲ درصد آرا در مقامهای بعدی انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفتند.
احمدیوسف نورستانی رییس کمیسیون انتخابات با بیان آمار ارایه شده تاکید کرد که این شمارش تکمیلی کمیسیون انتخابات است و در صورتی که بررسیهای شکایات انتخاباتی مشکلی را در این بین ثابت نکند؛ در ۲۴ ثور ماه جاری این آمار تثبیت شده اعلام خواهد شد.
کمیسیون شکایات انتخاباتی، تا ۲۴ ثور ماه جاری خورشیدی وقت دارد تا با بررسی شکایات، نظر نهایی خویش را در مورد آرای شمارش شده به کمیسیون انتخابات اعلام کند. در این میان امکان تفاوت در آمار ارایه شده و درصدی به دست آمده از سوی کاندیدان نیز وجود دارد.
بر اساس اعلام بررسیهای انجام شده از سوی کمیسیون انتخابات، در روز رای دهی:
۲۰۵۶۱ محل انتخاباتی باز اعلام شده که از این بین ۱۹۴۳۱ محل عملا در روز انتخابات باز بوده است.
۵۴۷ مرکز رای داده نشده که از این میان ۱۳۹ محل بسته بوده است.
۴۴۴ محل با مشکلاتی نظیر تقلب و تخلف همراه بوده که کلا شمارش آن باطل شده است.
۸۱۰ محل مجددا شمارش شده است.
۱۹۶۴ محل به تفتیش سپرده شده است.
۵۲۵ محل مطابق به معیار کمیسیون، انتخابات در آن جریان شفاف نداشته و آرای آن باطل شده است.
۲۳۴۶۷۴ رای از شمارش خارج شده و باطل اعلام شده است.
میزان اشتراک مردم؛
۶۴ درصد مردان و ۳۶ درصد زنان در انتخابات اشتراک کرده بودند که در مجموع ۶.۸۹۲.۸۱۶ نفر در این پروسه سهم گرفته بودند.
همچنین کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که ۴۰.۴۷۶ رای به کاندیدانی داده شده که از جریان انتخابات انصراف داده بودند.
این نهاد تاکید کرد که مطابق بررسیهای آنان، انتخابات به دور دوم خواهد رفت؛ اما پیش از آن، نظر کمیسیون شکایات انتخاباتی باید در مورد آمار ارایه شده لحاظ گردد.
پس از اعلام ابتدایی مجموع آراء انتخابات ریاست جمهوری، کمیسیون شکایات انتخاباتی ۲۰ روز وقت دارد تا به شکایتهای انتخاباتی رسیدگی کند و نتیجه نهایی، باید در ۲۴ ثور اعلام شود.
طبق قانون اساسی، هرگاه هیچ یک از نامزدان نتوانند در دور اول بیشاز ۵۰ درصد آرا به دستآورند، انتخابات به دور دوم میرود.
در دور دوم، دو نامزد که بیشترین آرا را کسب کردهاند، باهم رقابت میکنند.
طبق تقویم کمیسیون مستقل انتخابات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، در ۷ ماه جوزا میان دو نامزد پیشتاز برگزار میشود.
این درحالی است که داکتر عبدالله عبدالله، پیشازاین گفته بود که در دور نخست برنده است.
سیدآغا فاضل سانچارکی، عضو ستاد انتخاباتی داکتر عبدالله در صفحه فیسبوک خود نوشته است که کمیسیونها پاسخ قانع کننده ارائه نکنند، به دور دوم نمیرودند.
آقای سانچارکی نوشتهاست: "تا زمانیكه سرنوشت آراء قرنطینشده و صندوقهای باطلشده معلوم نشود و تا زمانیكه كمسیونها پاسخ قانعكننده به اعمال خود ارائه نكنند و یكایك رای مردم افغانستان را حساب نكنند، به دور دوم نمی رویم و از هر رای مردم با تمام توان حفاظت میكنیم."
رئیس جمهور کرزی روز شنبه در دیدار با علما از احتمال رفتن انتخابات به دور دوم سخن زد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1851